Virserum vann mot Valdemarsviks IF

Väntad seger för Virserum som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Virserum, och så blev det också när det formstarka laget mötte Valdemarsvik på hemmaplan. Efter segersiffrorna 17-1 (8-0, 8-0, 1-1) har nu Virserum åtta raka segrar. Valdemarsvik har sex förluster i rad i Hockeytrean södra D fortsättningsserie.

Virserums tränare Pierre Gustavsson:

– Jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom. Det var inget snack om vilket lag som skulle vinna idag. Kul att Svante fick göra debut i målet.

Virserum spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 8-0 genom två mål av Simon Dahl, två mål av Joel Stridell, två mål av Gogodon Go Gordon Mccheane, ett mål av Martin Holmstrand och ett mål av Elias Borgernäs. Det skulle komma mer från Virserum. Virserum var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 8-0 och ställningen efter två perioder var 16-0.

Tredje perioden slutade 1-1 och Virserum vann matchen med 17-1.

Martin Holmstrand gjorde tre mål för Virserum och spelade dessutom fram till tre mål, Noah Andersson hade sex assists, Simon Dahl stod för tre mål och två assists, Elias Borgernäs gjorde två mål och tre målgivande passningar, Patrik Barger gjorde ett mål och fyra målgivande passningar, Pierre Gustavsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Theo Lundqvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Gogodon Go Gordon Mccheane gjorde tre mål, Jesper Ottosson hade tre assists och Isak Grönlund hade tre assists.

Det här betyder att Virserum är i fortsatt serieledning, med 23 poäng efter åtta matcher, och Valdemarsvik på femte plats med tre poäng.

I nästa match, söndag 18 februari, har Virserum Linköping Mighty Ravens borta i Stångebro Ishall 17.00, medan Valdemarsvik spelar hemma mot Wettern 16.00.