Tranås vann mot Visby/Roma
Hockeyettan

Tranås avgjorde i straffläggningen hemma mot Visby/Roma

Det blev en riktigt tajt match när Tranås tog emot Visby/Roma i allettan södra. Matchen avgjordes först efter straffar, där Tranås var starkast, och slutresultatet blev därmed 5-4 (0-0, 3-1, 1-3, 0-0, 1-0). Markus Ruuskanen blev hjälte i straffläggningen.

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström om matchen:

– Bra match där vi drabbas hårt av de utvisningar vi tar. Sen gör grabbarna en riktigt bra upphämtning och är värda mer men det gäller ju att göra fler mål än motståndaren.

Segern var Tranås fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Tranås stod för tre raka mål i andra perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 4.51.

Visby/Roma reducerade dock till 3-1 genom Anton Johansson efter 12.57 av perioden. Efter 3.22 i tredje perioden reducerade Visby/Romas Nils Bolin på nytt på pass av Karl Påhlsson och Fredrik Sandberg.

12.47 in i tredje perioden nätade Visby/Romas Chase Phelps framspelad av Anton Johansson och Emil Grimlund och kvitterade för Visby/Roma.

Efter 15.04 nätade Lucas Ramberg framspelad av Chase Phelps och Elias Lindström och gav Visby/Roma ledningen.

Tranås kvitterade till 4-4 med 47 sekunder kvar att spela genom Kalvyn Watson på pass av George Diaco och Petter Eklöf.

I straffläggningen var det Tranås som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Markus Ruuskanen för.

Det här var Tranås fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Visby/Romas sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Tranås ligger kvar på femte plats i tabellen, och Visby/Roma på sjätte plats.

Lördag 17 februari 16.00 spelar Tranås hemma mot Skövde. Visby/Roma möter Halmstad borta i Halmstad Arena fredag 16 februari 19.00.