Rönnäng vann mot Töreboda

Förlängningsseger för Rönnäng mot Töreboda

Matchen i HockeyTrean Alltrean södra B mellan hemmalaget Rönnäng och gästande Töreboda var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Rönnäng spikade segerresultatet, 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 55 sekunder kvar i förlängningen blev Melker Samuelsson som satte det avgörande målet.

– Skönt med en vinst igen, kommenterade Rönnängs ledare Erik Bergström efter matchen.

Rönnäng startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.11 slog Markus Larsson till assisterad av Jacob Rosqvist.

Töreboda kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.36 gjorde August Stomberg mål framspelad av Markus Grönlind och Gustav Pehrson.

Rönnäng tog ledningen på nytt efter 15.27, genom Niklas Andrén på pass av Viggo Ganemyr och Jacob Rosqvist.

Laget ökade ledningen till 3-1 efter 15.59, när Melker Samuelsson slog till.

Efter 14.26 i andra perioden nätade Markus Grönlind, på pass av Sebastian Roos och Carl Rosén och reducerade åt Töreboda. 6.35 in i tredje perioden slog Christoffer Fabricius till framspelad av Carl Rosén och Isak Harrysson och kvitterade för Töreboda. I förlängningen tog det 4.05 innan Rönnäng avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Melker Samuelsson, på pass av Karl Stenberg och Carl Hermansgård.

Rönnäng har två segrar och tre förluster och 15–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Töreboda har fem förluster och 12–27 i målskillnad. Det här var Rönnängs femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Törebodas tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Rönnäng på fjärde plats i tabellen, medan Töreboda är på sjunde plats.

Fredag 16 februari möter Rönnäng Motala borta 19.00 och Töreboda möter Lions hemma 19.30.