Förbundskapten Magnus Hävelid.
Landslag

Juniorkronornas revansch – krossade Tyskland med 11–0

Efter tre raka förluster fick Juniorkronorna avsluta femnationsturneringen i Schweiz på topp. Detta genom att man besegrade Tyskland med hela 11–0.

Magnus Hävelid och Juniorkronorna har inte skördat några större framgångar under veckans femnationsturnering i schweiziska Kloten. Efter förluster mot Finland (2–7), Schweiz (0–4) och Tjeckien (1–3) fick svenskarna i alla fall avrunda veckans vistelse i alplandet med en storseger.

Detta efter att man under fredagseftermiddagen kört över Tyskland med hela 11–0.

Fyra poäng av Luleåtalangen

Djurgårdens forwardstalang Melvin Wersäll gav Sverige ledningen drygt sju minuter i den första perioden – och innan öppningsakten var över hade Juniorkronorna hunnit utöka ledningen till 4–0. Den ledningen blev tvåsiffrig redan i mittperioden, där Sverige öste in sex mål. I slutakten slog svenskarna av på måltakten, där HV-forwarden Hugo Pettersson blev enda målskytt.

Luleåtalangen Isac Hedqvist stod för fyra poäng i matchen (1+3), medan Melvin Wersäll (Djurgården) och Herman Träff (HV71) båda blev tvåmålsskyttar.

Olof Glifford (HV71) vaktade den svenska kassen och räddade samtliga 13 skott han fick emot sig i matchen.

Sverige – Tyskland 11–0 (4–0, 6–0, 1–0)
Sverige: Melvin Wersäll (2), Hugo Träff (2), Isac Hedqvist, Oskar Vuollet, Svante Sjödin, Leo Sundqvist, Noel Fransén, Simon Zether, Hugo Pettersson.