Fredrik Forsberg.
Bildbyrån
SHL

Fredrik Forsbergs agent svarar på ryktena: "Han vill stanna"

ANNONS

Den senaste tiden har det gått tungt för Fredrik Forsberg i HV71. Han har haft svårt att få speltid, och andra klubbar har hört sig för angående forwarden. Men enligt Forsbergs agent vill han stanna kvar i HV, detta uppger han för JP.

HV71:s forward Fredrik Forsberg har inte få särskilt mycket speltid de senaste matcherna, och flytt-rykten har börjat florera. Men hans agent Claes Elefalk berättar nu för Jönköpings-Posten att Forsbergs trots allt vill bli kvar i HV ändå.

– Han har sitt fokus på HV71. Han vill stanna och se till att hjälpa laget upp på säker mark igen, det är hans position just nu. Nu får han chansen att läka ordentligt efter skadan och när serien drar igång igen nästa vecka är han redo att ta sig in i laget igen, säger Elefalk till JP.

Flera klubbar har hört av sig

Enligt Expressen är det både klubbar utomlands samt bland annat Brynäs och Örebro som har visat intresse för den 27-årige forwarden. HV71:s sportchef Kent Norberg bekräftade också i veckan att han varit i kontakt med klubbar angående Forsberg, men tillade då att han bara är öppen för att diskutera om det är så att Forsberg själv vill lämna klubben.

Även agenten bekräftar att han har pratat med klubbar om Forsbergs situation.

– Det är ju alltid så att när en duktig spelare med ett etablerat namn inte spelar, då hör klubbar av sig för att kolla läget. Det har ringt några klubbar från SHL och några från Hockeyallsvenskan och frågat om Fredrik. Så är det, säger Elefalk till JP.

Fredrik Forsberg var HV:s skyttekung och det Hockeyallsvenska slutspelets MVP när laget tog sig tillbaka till SHL säsongen 2021/22. Den här säsongen har han gjort sex poäng på 35 matcher.


TV: Höjdpunkter från Filip Forsbergs säsong

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games