Europa

Efter poängsuccén – David Lindquist kan få chansen i Ajoie

ANNONS

David Lindquist har gjort poängsuccé i den schweiziska andraligan. Nu kan svensken få chansen att avsluta säsongen i den schweiziska toppligan.

Via sin hemsida meddelar det schweiziska bottenlaget Ajoie att svenske David Lindquist skrivit på en så kallad “b-licens” med klubben, vilket innebär att han kan ansluta till klubben även efter deadlinen för övergångar passerats nästa vecka.

För den 31-årige svensken innebär det att han kan komma att avsluta säsongen med spel i högstaligan, då han har möjlighet att ansluta till Ajoie efter att säsongen med andradivisionsklubben Visp är över och Ajoie fortfarande är i spel.

Kan göra landsmännen sällskap

David Lindquist lämnade BIK Karlskoga och Hockeyallsvenskan för att testa på spel utomlands inför den här säsongen, då han skrev på för den schweiziska andradivisionsklubben Martigny. Där öste Lindquist öst in 45 poäng på 43 matcher i grundserien, vilket resulterade att han under gårdagen gjorde flytten till slutspelslaget Visp.

I Ajoie kan Lindquist, som har 16 SHL-matcher med Luleå på meritlistan, göra landsmännen Dmytro Timashov och Adam Rundqvist sällskap. Ajoie ligger för närvarande på jumboplatsen i den schweiziska högstaligan, där man har 16 poäng upp till nästjumbon Kloten. Ajoie har hittills bara tagit sex trepoängare på 42 matcher den här säsongen och ser ut att, för andra säsongen i rad, tvingas kvala sig kvar för att behålla sin plats i högstaligan.


TV: Det bästa från Linus Ullmark 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games