Värnamo GIK vann mot Grästorps IK
Montage
Matchrapport

Manfred Träff Williams fixade segern för Värnamo i matchen mot Grästorps IK

ANNONS

Det blev ett hattrick för Värnamos Manfred Träff Williams i matchen mot Grästorps IK i HockeyTvåan Alltvåan södra herr. Värnamo vann på hemmaplan med 4-1 (0-0, 2-1, 2-0). Oscar Quist gjorde också ett mål för segrarna, målet för Grästorps IK gjordes av Miska Varjosaari.

Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren tyckte så här om matchen:

– Vi kommer inte i närheten av att spela på den nivån vi vill vara på. Vi visste vad som väntade och hade förberett oss för det. Tyvärr klarar vi inte av att lösa upp knutarna för att vinna. Vi får ta nya tag på söndag!

Segern var Värnamos fjärde på de senaste fem matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Andra perioden var jämn. Grästorps IK inledde bäst och tog ledningen genom Miska Varjosaari efter 6.54, men Värnamo kvitterade genom Oscar Quist. Och Värnamo hann också ta ledningen, genom Manfred Träff Williams. Tredje perioden var länge mållös. Värnamo gick från 2-1 till 4-1 genom två mål av Manfred Träff Williams på 3.02 i slutet av perioden och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 44 sekunder kvar att spela.

Värnamos Manfred Träff Williams gjorde tre mål.

Med fyra omgångar kvar är Värnamo på femte plats i tabellen, och Grästorps IK är på tredje plats. Ett fint lyft i tabellen för Värnamo som så sent som den 16 januari låg på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 11 februari. Då möter Värnamo Bäcken i Axelent Arena 17.00. Grästorps IK tar sig an Vänersborg hemma 16.00.

Den här artikeln handlar om: