Video: Viaplay
NHL

Jesper Bratt nådde milstolpen - efter läckra passen

ANNONS

För femte matchen i rad klev Jesper Bratt av isen med en poäng. 
I natt stod svensken dessutom för ett mål och en assist i 5–3-segern mot Colorado. 
– Riktigt starkt av oss att komma tillbaka och ta segern, säger Bratt till NHL.com.

Trots att nattens motstånd var ett av NHL:s just nu bästa lag kunde Jesper Bratt återigen kliva fram för sitt New Jersey Devils. Den svenske stjärnan var inblandad i två av målen i 5–3-segern mot Colorado och nådde därmed även milstolpen 20 mål. Det är nu tredje säsongen i rad som forwarden från Trångsund når dit. 

– Vi gjorde en riktigt bra match defensivt mot en av ligans bästa offensiva lag. Självklart var det riktigt starkt av oss att komma tillbaka och ta segern efter att de satte två för att kvittera, säger Bratt efter matchen till NHL.com.

Ja Colorado kämpade sig tillbaka till 3–3 i den tredje perioden, men sent i mötet spelade Bratt fram till Hischier och Marino som satte 4–3. Det sista målet kom sedan i tom bur. 

Bratts mål i matchen kom dock redan tidigt i den andra perioden - och det var kanske även mötes finaste. Svenske stjärnan och Nico Hischier fick ett 2 mot 1-läge och förvaltade det på bästa sätt. 

– Det handlar om att läsa situationen. Nico är en så smart spelare, han visste exakt hur han skulle läsa det så fort jag gav honom pucken. Han visste att backen och målvakten förberedde sig för ett snabbt skott. Han läste det bra och slog en fantastisk pass tillbaka till mig för mer eller mindre öppet mål… jag gillar de passarna, säger Bratt till NHL.com.

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games