Jacob Markström säkrade skräll mot Boston: "Han var grym"

Efter en lite tyngre period har Calgary Flames hittat rätt.
I natt skrällde man till sig 4–1 mot Boston Bruins efter storspel av Jacob Markström.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Medan Elias Lindholm storspelade i sin debut i Vancouver fick även Andrei Kuzmenko introducera sig för sina nya fans i Calgary Flames i natt. Den ryske forwarden som gick åt andra hållet i tredjen hittade nätet direkt när laget tog sin andra raka seger efter en lite tyngre period, men det var svenske målvakten, Jacob Markström som blev en av de stora hjältarna.

Kuzmenko inledde målskyttet i powerplay, men precis innan hade Markström stoppat Boston Bruins Charlie Coyle på en kontring.

– För mig var det vändpunkten, säger Flames coach Ryan Huska till NHL.com.

Calgary klev ifrån till 2–0 i den första innan man åkte på ett matchstraff, men ändå stod man emot tryckte från tabellettan i Atlantic Division. Jonathan Huberdeau utökade till 3–1 i den tredje perioden innan han även assisterade Noah Hanifin till 4–1. Till det powerplay-målet noterades även Jacob Markström själv för en framspelning.

– Markström var grym och räddade ett friläge tidigt. De två jag spelar med nu vill skjuta hela tiden och det passar mig perfekt, sa Huberdeau till Sportsnet efter slutsignalen.

4–1 blev även slutresultatet. Markström stod för 21 räddningar.