Jacob Andersson.
Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån
Spelarövergångar

Jacob Andersson klar för HKM Zvolen

ANNONS

Jacob Andersson bröt avtalet med Björklöven i går. 
Nu presenteras backen av HKM Zvolen i Slovakien. 

Under gårdagen meddelade Björklöven att kontraktet med Jacob Andersson bryts och han lämnade därmed sin moderklubb efter att ha hamnat utanför laget den senaste tiden. 

Nu har 28-åringen också presenterats av sin nya klubbadress. Under onsdagen går nämligen HKM Zvolen i Slovakien att de har kommit överens med backen om ett kontrakt för resten av årets säsong.

– Han är en mångsidig försvarsspelare med bra skridskoåkning. Tidigare spelade han även i powerplay har kunnat vara produktiv där. Han är en typisk svensk back som är väldigt ansvarsfull i försvarszonen, men när han får utrymme kan han också vara effektiv i anfall, säger klubbens scout Patrik Ryba.

Enligt Zvolen kommer Andersson att landa i Slovakien under torsdagen och därefter vara tillgänglig för spel i klubben. Detta blir backens andra utlandsäventyr då han tidigare också har spelat en säsong i finska Ässät.

Jacob Andersson hade gjort tio poäng på 36 poäng för Björklöven den här säsongen innan parterna gick skilda vägar. Hans bästa säsong kom 2018/19 då han stod för 27 poäng på 49 matcher för “Löven”. 

I sin karriär har Andersson spelat 87 SHL-matcher för Skellefteå samt 292 matcher i HockeyAllsvenskan för Björklöven, Västerås och Asplöven.


TV: Här får storlöftet en skridskoskena över vaden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games