Nick Bonino.
Foto: Bildbyrån
NHL

Nick Bonino bryter kontraktet med New York Rangers

ANNONS

Nick Bonino blev nedskickad till AHL av New York Rangers för ett tag sedan. 
Men 35-åringen vill inte spela i farmarligan och ber nu om att bryta sitt kontrakt med Rangers.

För en och en halv vecka sedan sattes Nick Bonino upp på waivers av New York Rangers i syfte att skickas ner till farmarligan. Men veteranen hade inget intresse av att spela AHL-hockey för första gången på tolv år. 

Nu sätts därmed 35-åringen upp på “unconditional waivers” i syfte att bryta kontraktet. Enligt Peter Baugh på The Athletic fick Bonino tid att fundera kring sin framtid under All Star-uppehållet sedan han blev nedskickad till farmarlaget. Centern har nu då kommit fram till att han inte vill spela i AHL och därmed har bett om att få bryta kontraktet, ett önskemål som Rangers har gått med på.

Alla 31 andra NHL-lag har nu 24 timmar på sig att göra anspråk på Bonino och ta över hans nuvarande kontrakt. Om inget lag visar intresse för Bonino så blir han fri på marknaden och kan välja att flytta till Europa eller försöka omförhandla sig till ett nytt NHL-avtal. 

Den här säsongen har Bonino noterats för fem poäng på 45 matcher men han har främst varit en defensiv center. Veteranen har blockerat 78 skott vilket är överlägset mest av alla NHL-forwards den här säsongen. Bonino har blockat 21 skott fler än Noel Acciari som är tvåa i den kategorin. 

Under sin karriär har Nick Bonino spelat 868 NHL-matcher för Anaheim Ducks, Vancouver Canucks, Pittsburgh Penguins, Nashville Predators, Minnesota Wild, San Jose Sharks och New York Rangers. Han vann Stanley Cup med Pittsburgh både 2016 och 2017. Förra året var Bonino lagkapten för USA:s VM-lag och han gjorde då bland annat mål i en gruppspelsmatch mot Sverige.


TV: Cháras kanon – hårdaste skottet genom tiderna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM