Foto: Bildbyrån
Intervju

Djurgården jagar nyförvärv: "Han ska inte bära det här"

ANNONS

Djurgården spelar just nu med 17-åriga Linus Eriksson som förstacenter. Därför letar man nu nyförvärv – där det kan komma att bli en kamp mot klockan. 
Sportchefen KG Stoppel berättar här om jakten, talangens fina säsong – och statusen på lånespelarna.
– För den här säsongen är det nog stängt, så länge det inte skulle ske något exceptionellt.

Marcus Krüger och John Norman är skadade. Då har Linus Eriksson, född 2006, fått axla rollen som förstacenter. Talangen har imponerat stort och spelade bland annat över 17 minuter i den senaste matchen mot Tingsryd.

Det är mycket ansvar att lägga på en 17-åring, och nu letar KG Stoppel också efter förstärkningar innan deadline för övergångar, som infaller den 14 februari.

– Det är ett pusslande in i det sista. Man vill inte hamna där sista dagen. Vi tittar och faktum kvarstår att vi vill ha in en center och en back.

Vad säger du om Linus Erikssons spel?
– Han gör det jättebra, men vi hoppas ändå att Krüger och Norman ska vara tillbaka i närtid.

I den senaste matchen mot Tingsryd spelade han mellan stjärnorna Linus Klasen och Wiktor Nilsson. Totalt har det blivit fem poäng på 18 matcher.

– Han ska inte bära det här laget, så enkelt är det. Han ska vara med och kunna tillföra. Just nu har han en stor roll som vi vill fördela lite mer. Just centerpositionen är ju viktig.

Fick talangen att stanna hemma: “Hade en tidig dialog”

Med hur viktig Linus Eriksson är för Djurgården lyckades man även stoppa honom från att åka iväg med Småkronorna. Centern är till vardags kapten för 06-landslaget och är en av de viktigaste spelarna.

Men i samråd med Johan Rosén valde man nu att låta honom vara kvar för att spela med Djurgården.

– Vi hade en tidig dialog och Johan såg lite varhän det barkade och hade full förståelse med skadelistan vi har. Det är inte från att Linus är utfyllnad utan att han har en stor roll. De andra talangerna, som Victor Eklund och Anton Frondell, har vi ändå skickat till landslagen med respekt för deras verksamhet.

I längden är det dock som sagt inte Linus Eriksson som ska vara lösningen, utan just nu kollar Djurgården efter en ny center och helst en ny back också.

– Man måste vara bred och kolla både här i Sverige men också i utlandet. I de ligor som är närliggande. Finland, Tyskland och så vidare. Där lagen kan hamna i ett vakuum.

“Där är det nog ännu mer stängt”

Under säsongen har Djurgården haft ett par framgångsrika SHL-lån, där inte minst Arvid Costmar kom in och gjorde det bra.

LHC-löftet spelade tolv matcher och gjorde fem poäng. Men några fler matcher för Djurgården ser det inte ut att bli.

– För den här säsongen är det nog stängt, så länge det inte skulle ske något exceptionellt. De har inte för avsikt att värva in någon ersättare. 

Hur ser det ut för Pontus Johansson?
– Det är samma sak där. Men där är det nog ännu mer stängt med att Frölunda gjorde sig av med Max Lindroth.

Det återstår att se om det kommer något nytt nyförvärv till Djurgården, eller om det stannar vid Jakob Ragnarsson. Backen som man plockade in från Almtuna i förra veckan.


TV: Nylander och Forsberg All-Star-vinnare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL