Diö GoIF HK vann mot Åstorp IK

Diö starkast – avgjorde i förlängningen mot Åstorp IK

Det blev en riktigt tajt match när Diö tog emot Åstorp IK i Hockeytrean södra C fortsättningsserie. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0). Jesper Hellqvist blev matchhjälte för Diö med sitt mål i förlängningen.

– En medioker match från oss som vi ändå borde avgjort i andra men vi missar för mycket och Åstorps målvakt är bra idag! Men alltid starkt att vinna matcher tror man inte spelar på topp! Nu laddar vi för lejonet borta nästa söndag, kommenterade Diös tränare Tobias Johansson.

Åstorp IK:s lagledare Andrée Persson:

– Vi gör mycket rätt idag och spelar stora delar av matchen precis så som vi vill. Små marginaler avgör. Idag har vi inte dem på vår sida tyvärr.

I och med detta har Diö fyra raka segrar i Hockeytrean södra C fortsättningsserie.

Diö startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.41 slog Hannes Boström till framspelad av Viktor Wirell och Jesper Hellqvist.

Åstorp IK kvitterade till 1-1 efter 7.59, när Alexander Philipsson slog till assisterad av Gustav Lundin och Hugo Jagaeus.

Diö tog ledningen på nytt efter 20.17, när August Bengtsson hittade rätt på pass av Viktor Wirell och Nils Fälth.

Efter 13.28 i andra perioden nätade Adam Jernberg, på pass av Jacob Johansson och kvitterade för Åstorp IK.

Diös Johan Fransson gjorde 3-2 efter 19.29 framspelad av Mirza Omer och Sebastian Blomberg.

9.45 in i tredje perioden slog Hugo Jagaeus till framspelad av Albin Olsson och kvitterade för Åstorp IK. I förlängningen tog det 3.52 innan Diö avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Jesper Hellqvist, på pass av Hannes Boström och Viktor Wirell.

Diös Viktor Wirell hade tre assists.

Det här var Diös tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Åstorp IK:s tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Diö är kvar i serieledning, och Åstorp IK stannar på sjätte plats, i tabellen.

På söndag 11 februari 16.00 spelar Diö borta mot Lejonet, och Åstorp IK hemma mot Osby.