Patrik Allvin.
Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via ZUMA Press
NHL

Patrik Allvin skriver flerårskontrakt med Vancouver Canucks

ANNONS

Patrik Allvin har gjort succé med Vancouver Canucks som leder NHL. 
Nu sajnas svensken upp till ett nytt kontrakt som innebär att han fortsätter som klubbens general manager i flera år framöver. 

För två år sedan blev Patrik Allvin historisk som den första svenske general managern i NHL:s historia då han anställdes av Vancouver Canucks

Sedan dess har Canucks fått ett lyft och den här säsongen leder de hela NHL med 33 vinster och 71 poäng på 49 matcher. 

Nu meddelar därmed klubben att de förlänger kontraktet med Allvin då han har sajnat ett nytt flerårskontrakt med Vancouver. 

– Jag vill tacka Aquilini-familjen (ägarna) och Jim Rutherford (klubbpresident) för den här fantastiska möjligheten. Det är ett privilegium att stanna och fortsätta det vi har börjat här i Canucks och det betyder väldigt mycket för mig och min familj. Vår grupp har tagit flera positiva steg framåt men jobbet är inte klart än. Vi kommer fortsätta pusha och jobba för att bygga ett mästerskapsvinnande lag, säger Allvin i pressmeddelandet.

“Patrik har gjort ett fantastiskt jobb”

Patrik Allvin har fattat flera tuffa men framgångsrika beslut under sin tid som general manager. Bland annat att köpa ut Oliver Ekman Larsson från sitt kontrakt samt att sparka fjolårets tränare Bruce Boudreau och i stället anställa Rick Tocchet som nu gör succé. 

– Patrik har gjort ett fantastiskt jobb med att hjälpa oss att bygga om laget både på och utanför isen. Han har jobbat outtröttligt för att skapa en ny kultur och identifiera vad som är de viktiga attributen. Patriks ledarskap kommer att vara en viktig del av vår organisation framöver, säger Jim Rutherford. 

Den 49-årige dalmasen har varit verksam inom NHL i över 20 år då han jobbat som Europascout för Montréal Canadiens, varit chefsscout för Pittsburgh Penguins och sedan även assisterande GM i Pittsburgh innan han anställdes av Vancouver.


TV: Valentina Lizana utser NHL:s bästa tränare 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM