Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Tömmernes stor hjälte för Frölunda - efter matchstraffet

ANNONS

Frölunda hämtade underläge till seger hemma mot HV71. 
Men det var ett sent matchstraff som kom att bli helt avgörande. 

Vid ställningen 1–1 och dryga två minuter kvar att spela kom smällen. HV71:s Hugo Fransson försökte sätta stoppa för Carl Klingberg, men gjorde det på vad som bedömdes som ett ottilåtet sätt. Armen flög upp mot huvudet på Frölundaspelaren och efter granskning fastställde domarna sitt beslut, matchstraff. 

– Han ser inte Hugo Fransson. Dessutom så tar väl axeln i huvudet, säger TV4:s kommentator, Patrik Westberg i sändningen. 

I det efterföljande powerplay-spelet kom då avgörandet. Henrik Tömmernes klev fram för sitt lag och satte 2–1 med 52 sekunder kvar att spela. 

– Vi är det bättre laget i dag, helt klart. Vi tar över helt och vad har vi? Sex, sju frilägen? Vi gör allt. Kan vi fortsätta spela så här så kommer vi ta poäng även på bortaplan, men det är förbaskat att vi inte får med oss poäng. Har du sex, sju frilägen så måste du sätta pucken, oavsett om det är Lasse eller en annan duktig målvakt som står där. Det är en av de bättre (bortamatcherna), men det är noll poäng så jag vill ändå inte säga att det är bra, säger HV:s tränare Johan Lindbom i TV4 efter matchen. 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games