Troja/Ljungby förlorade mot Borås HC

Borås starkast i straffläggningen – vann borta mot Troja/Ljungby

Det var jämnt hela vägen när Troja/Ljungby mötte Borås hemma i J20 Region syd Topp 6 herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Borås var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 0-0, 1-0). Holger Härensten blev hjälte i straffläggningen.

Borås tränare Karl Wengdahl tyckte så här om matchen:

– Tycker vi blandar en del i matchen. När vi väl får spelet att sitta så styr vi matchen men vi behöver göra det över 60 minuter för att få 3 poäng.

Troja/Ljungby startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Lukas Fernqvist och Jörgen Börresen Presterudstuen. Efter 4.56 i andra perioden nätade Magnus Möller Jörgensen, framspelad av Melvin Thebo och Lukas Kalny och reducerade åt Borås.

Nicolas Herold gjorde dessutom 2-2 efter 12.32 på pass av Melker Kåvestam.

Troja/Ljungby tog ledningen på nytt genom Eric Turnéus efter 11.23 i tredje perioden.

Efter 14.37 av matchen kunde Magnus Möller Jörgensen göra 3-3 för Borås.