Eksjö HC förlorade mot Virserum
Montage
Matchrapport

Bortasegern mot Eksjö förlänger sviten för Virserum

ANNONS

Virserum fortsätter starkt i Hockeytrean södra D fortsättningsserie. När laget mötte Eksjö borta i Storegårdshallen på fredagen kom ännu en seger. Laget vann med 7-5 (1-1, 2-1, 4-3). I och med detta har Virserum fem segrar i rad.

– Vi gör kanske inte vår spelmässigt bästa match men på grund av individuell skicklighet gör vi 7 mål vilket jag är nöjd med. Vi får vara ödmjuka inför kommande matcher. Jag vill ge extra beröm till Isak Grönlund som gör det riktigt bra och Jacob Axelsson i målet, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson.

Eksjös lagledare Anders Börjesson:

– Sevärd match med många fina individuella prestationer. Vi hänger med hela matchen, egentligen har vi bara en dipp i början av tredje där vi blir straffade för våra misstag. Positivt är att vi jobbar oss tillbaka men underläget är något för stort för vi ska hota. Extra plus till Alwin Albertsson som gör ett kopiöst jobb i varje byte. Vi ser fram emot returen nästa fredag.

Första perioden var jämn. Virserum inledde bäst och tog ledningen genom Martin Holmstrand efter 8.31, men Eksjö kvitterade genom Kristian Harrysson i slutet av perioden. I andra perioden var det Virserum som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 2-3.

Även i tredje perioden var det Virserum som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och matchen med 7-5.

Virserums Simon Dahl stod för fyra poäng, varav tre mål, Erik Arvidsson hade tre assists och Adam Koponen gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Alexander Sanfridsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Eksjö.

Eksjö har nio poäng och Virserum har 14 poäng efter fem omgångar.

Fredag 2 februari 19.00 spelar Eksjö borta mot Virserum. Virserum möter Wettern hemma i Prolympiahallen söndag 28 januari 16.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL