Foto: TV4.
Nyhet

Christian Sandbergs avsked: "Tack för alla fantastiska minnen"

ANNONS

Efter runt 700 matcher och 17 säsonger är det över. 
I dag fick Christian Sandberg sitt avsked när han hyllades på Hovet. 
– Det är många känslor när man står här i dag och summerar en karriär, säger AIK-profilen. 

Utöver två säsonger i HV71 spelade Christian Sandberg hela sin karriär i AIK. Men sedan förra säsongens slut har han stått vid sidan av isen. Ikväll (onsdag) fick ikonen sitt avsked när han hyllades stort på Hovet. 

– Som vi alla vet har en svartgul ikon bestämt sig för att avrunda sin proffskarriär. För snart två decennier sedan satt han som tonåring ombytt för första gången, redo att kämpa för AIK. Förutom två säsonger i HV71 då Christiaa gick dit för att spela med sin brorsa, har han varit AIK trogen enda sedan den där dagen 2005, säger säger VD:ns Anders Olson under hyllningen inför kvällens match mot Kalmar innan han fortsätter: 
– Under hans otroliga AIK-karriär har han varit en ytterst bidragande faktor till framgången. Lika självklart som att vår hemmaborg är Hovet var “Sampa” med på isen. Han är en av våra största AIK:are. Vi kan bara säga stort tack för allt du gjort och för att du är den du är “Sampa”.

"En stolthet som bara växer för varje dag"

Efter fina hyllningar från andra AIK-profiler som varit med under Sandbergs resa, fick han själv ta emot mikrofonen i TV4:sändningen för att säga hejdå till proffskarriären på riktigt. 

– Oj, det här var inte så jäkla lätt. Det är många känslor när man står här i dag och summerar en karriär. Det är så många man vill visa sin uppskattning gentemot. Jag har spenderat majoriteten av min karriär i en och samma klubb, i AIK. Det är något jag är fantastiskt glad över och otroligt stolt över. Det är en stolthet som bara växer för varje dag som går. Tack för alla fantastiska minnen vi har tillsammans och tack för den här fina stunden. Tack, säger “Sampa”.


TV: Lucas Elvenes om tiden i HV71: "Mådde skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games