Örebro Hockey J20 förlorade mot Modo J20
J20 Nationell

Modo J20 avgjorde tät match mot Örebro Hockey J20 i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Örebro Hockey J20 och gästande Modo J20 var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Modo J20 och vann matchen i J20 Nationell forts herr med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

– Sämre prestation idag. Vi fastnade mycket med pucken. Stor eloge till Modo idag. Måste ha något slags rekord i blockade skott, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren efter matchen.

Segermålet för Modo J20 stod Helmer Styf för 8.50 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Modo J20 inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Maximilian Kilpinen efter bara 57 sekunder, men Örebro Hockey J20 kvitterade genom Melvin Pettersson i slutet av perioden. Modo J20 gjorde 1-2 genom Lucas Pettersson efter 1.04 i andra perioden.

Örebro Hockey J20 gjorde 2-2 genom Melvin Fernström med 1.40 kvar att spela av perioden. 8.50 in i tredje perioden nätade Modo J20:s Helmer Styf framspelad av Maximilian Kilpinen och Lucas Pettersson och avgjorde matchen för Modo J20.

Lucas Pettersson och Maximilian Kilpinen gjorde båda ett mål och två assist för Modo J20.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Örebro Hockey J20 med 24–12 och Modo J20 med 14–14 i målskillnad. Det här var Modo J20:s tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Modo J20 nu ligger på femte plats. Örebro Hockey J20 är på fjärde plats.

Örebro Hockey J20 tar sig an Oskarshamn i nästa match borta onsdag 24 januari 19.00. Modo J20 möter Oskarshamn borta lördag 27 januari 12.00.