Grästorps IK förlorade mot Boro/Vetlanda

Boro/Vetlanda vann toppmötet mot Grästorps IK med 2-1

Boro/Vetlanda tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Grästorps IK i HockeyTvåan Alltvåan södra herr på söndagen med 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) efter förlängning. En viktig seger i toppen av tabellen.

Segermålet för Boro/Vetlanda stod Alfred Andersson för 4.50 in i förlängningen.

Det här innebär att Boro/Vetlanda nu har sex segrar i följd i HockeyTvåan Alltvåan södra herr.

Grästorps IK tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Lucas Frank på pass av Viktor Bolinder och Marek Rubner. Efter 11.16 i andra perioden slog Olle Henell till, på pass av Nikita Reyn och Jakob Jonsson och kvitterade för Boro/Vetlanda. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.50 innan Boro/Vetlanda också avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Alfred Andersson, på pass av Jakob Hallerboij och Olle Henell.

Det här var Grästorps IK:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Boro/Vetlandas tredje uddamålsseger.

För Boro/Vetlanda gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Grästorps IK är på tredje plats. Så sent som den 6 januari låg Boro/Vetlanda på sjunde plats i tabellen.

Fredag 26 januari 19.00 spelar Grästorps IK hemma mot HC Lidköping. Boro/Vetlanda möter Mölndal borta i Åby Ishall onsdag 24 januari 19.00.