Hudiksvalls HC vann mot Bodens HF

Tre poäng till Hudiksvall efter avgörande i slutperioden mot Bodens HF

Hudiksvall vann hemma mot Bodens HF i allettan norra med 7-5 (2-1, 2-3, 3-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Hudiksvall avgjorde.

Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist om matchen:

– En tuff bortamatch, offensiven är bra och vårt powerplay är giftigt men vår defensiv är inte på plats ikväll, vi släpper in alldeles för många billiga mål tyvärr som kostar oss matchen.

Segern var Hudiksvalls femte på de senaste sex matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Bodens HF inledde bäst och tog ledningen genom Felix Dahlroth efter 4.01, men Hudiksvall kvitterade genom August Hansson. Och Hudiksvall hann också ta ledningen, genom Henrik Olsén. Bodens HF förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Hudiksvall tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.40 genom Adam Byström Johansson, och gick upp till 6-4 innan Bodens HF svarade.

Segern skrevs till slut till 7-5 för Hudiksvall.

Henrik Olsén gjorde två mål för Hudiksvall och två målgivande passningar, Adam Byström Johansson stod för ett mål och två assists och Karl Umegård gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Felix Dahlroth gjorde tre mål för för Bodens HF.

Bodens HF ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Hudiksvall leder serien.

I nästa match, söndag 21 januari 16.00, har Hudiksvall Kiruna hemma i Holmen Center, medan Bodens HF spelar borta mot Lindlöven.