Shane Pinto skriver kontrakt med Ottawa – efter långa avstängningen

Shane Pinto blev den första spelaren att bli avstängd för att ha brutit mot NHL:s bettingregler. Avstängningen gällde över 41 matcher – och nu har forwarden skrivit på för resten av säsongen med Ottawa.

Ottawa Senators fick inte sajna Shane Pinto efter att beskedet kom att forwarden brutit mot NHL:s bettingegler. Ligan stängde av 23-åringen i 41 matcher, vilket motsvarar halva säsongen. 

– Jag vill be om ursäkt till NHL, Ottawa Senators, mina lagkamrater, fansen och framför allt min familj. Jag tar helt och hållet ansvar för mina aktioner och och ser fram emot att vara tillbaka på isen med mitt lag, sade Pinto i ett uttalande på Ottawas hemsida efter att avstängningen blev känd.

Jobbar på ett längre kontrakt

Vi har nu kommit halvvägs in i säsongen, och då väljer Ottawa också att skriva nytt kontrakt med honom. Det blir ett minimum-kontrakt där lönen är den lägsta tillåtna, och kontraktet sträcker sig inte längre än säsongen ut.

Det är inte känt exakt hur Shane Pinto har brutit mot ligans regler. Enligt Elliotte Friedman jobbar parterna redan nu på en längre överenskommelse.

Förra säsongen gjorde forwarden 35 poäng på 82 matcher. Nu kan säsongsdebuten ske på lördag när Ottawa spelar mot Winnipeg klockan 21, svensk tid.

Betsense in article


TV: Det söker Elias Lindholm i sitt kommande kontrakt

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: