Tyler Ennis.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Tyler Ennis tvingas avsluta karriären – efter nackskadan

ANNONS

Tyler Ennis hann bara spela nio matcher för tyska Adler Mannheim innan han drabbades av en svår nackskada.
Nu meddelar 34-åringen att han avslutar karriären – efter bland annat ha spelat 700 NHL-matcher och vunnit VM-guld. 

Inför årets säsong pratades det om att Tyler Ennis namn fanns på bordet för sportcheferna i SHL men han valde sedan att flytta till tyska storklubben Adler Mannheim i oktober.

Det blev dock bara nio matcher i Mannheim för veteranen. I CHL-åttondelsfinalen i november åkte 34-åringen på en svår nackskada och den första prognosen sade att han skulle vara borta i flera månader. 

Men nu, knappt två månader efter skadan, meddelar Ennis att han avslutar karriären. 

– Efter att ha jobbat hårt för att bli frisk och kunna spela med vårt fantastiska lag så har jag nu bestämt mig för att sluta med hockeyn. Jag skulle vilja tacka mina lagkamrater, tränarna, vår medicinska personal och naturligtvis våra fantastiska fans för deras stöd. Jag kommer att fortsätta att heja på Adler Mannheim i framtiden, säger Ennis på klubbens hemsida.

“Blev förvånad – men stöder hans beslut”

Forwarden lägger alltså skridskorna på hyllan och hann bara spela för Adler Mannheim i drygt en månad. 

– I går morse informerade Tyler mig om att han skulle dra sig tillbaka från hockeyn. Först blev jag förvånad, men efter att ha pratat med honom i ungefär två timmar förstår jag och stöder hans beslut till fullo. Tylers erfarenhet, arbetsmoral och personlighet kommer att saknas i vårt omklädningsrum och vår organisation. Vi är stolta över Tyler för att han följer hans hjärta och tog detta modiga, personliga beslut. Tyler har byggt en fantastisk karriär genom hårt arbete och uthållighet. Dessa fantastiska egenskaper kommer att tjäna Tyler väl i hans nästa kapitel. Vi har Tylers rygg och kommer alltid att finnas där för honom, säger klubbens tränare Dallas Eakins.

Tyler Ennis var länge en framgångsrik NHL-forward då han spelade 13 säsonger och 700 matcher i världens bästa hockeyliga. Han spelade då för Buffalo Sabres, Minnesota Wild, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators och Edmonton Oilers samt gjorde totalt 346 poäng. 2022 lämnade han NHL och flyttade till SC Bern i Schweiz där han gjorde 33 poäng på 37 matcher förra säsongen innan flytten till Adler Mannheim i höstas. 

På meritlistan har Ennis ett JVM-guld med Kanada 2009 samt ett VM-guld med Kanada 2015. Han stod då för 1+1 samt sköt det matchvinnande målet i VM-finalen mot Ryssland.


TV: Landeskog på is - "Långt från en comeback"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games