Video: Viaplay
NHL

Toronto föll ihop igen - trots Pontus Holmbergs insats: "En besvikelse"

ANNONS

Trots fortsatt fin form på Pontus Holmberg föll Toronto på nytt. 
Ännu en gång tappade man en flermålsledning till förlust. Nu mot Edmonton.
– Vi hittar inte sätt att vinna när vi har en ledning, det svider, säger Toronto tränare Sheldon Keefe till TSN efter 2–4-matchen.

Se matchens höjdpunkter ovan.

Fem av de sju senaste förluster för Toronto Maple Leafs har kommit när man själva har haft en ledning större än med ett mål. Det är även första gången sedan 1985 som man gör detta fem gånger över ett spann på elva matcher. Detta är ett faktum efter nattens 2–4-förlust i mötet med Edmonton Oilers

– Självklart är det en besvikelse när man förlorar efter att ha gett bort en ledning, men det var en riktigt bra match. Vi gjorde mycket rätt. Skillnaden är att lyckas mot slutet av matchen, de gjorde det och vi gjord det inte, säger Torontos målvakt, Martin Jones som räddade 29 skott. 

Som Jones nämner gjorde Maple Leafs ändå en bra match, framförallt sett till inledningen. I slutändan blev det en förlust trots två obesvarade mål och fortsatt fin form för hyllade svensken, Pontus Holmberg

– Han är en otrolig, otrolig spelare. Hans skillsnivå är uppe bland de bästa spelarna jag har sett, helt ärligt. Han är grym med klubban och ser spelet väldigt bra, sa lagkamraten Auston Matthews till media i förra veckan.

Låg bakom båda målen

Nu gjorde 24-åringe återigen sitt genom att ligga bakom både 1–0 och 2–0 i mötet med Oilers. Vid båda dessa noterades han för framspelningar och kliver därmed upp på sju poäng på 16 matcher i NHL denna säsong. Dessförinnan, i mötet med Detroit gjorde han sitt andra mål för säsongen.

– Än en gång hittar vi inte sätt att vinna när vi har en ledning, det svider, speciellt en kväll som denna då våra killar gjorde en riktigt bra match, säger Toronto tränare Sheldon Keefe till TSN.

 



 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games