Ny tung förlust för LA Kings - efter Kempes assist

En efterlängtad seger kom mot Carolina för LA Kings.
I natt var man i Dallas - och föll, för nionde gången de senaste tio matcherna.
– Vi måste bara fortsätta kämpa och jobba genom det, säger forwarden Trevor Lewis efter 1–5-förlusten enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Los Angeles Kings har haft blyting form sedan innan nyår. När man till slut tog en seger i mötet med Carolina var det den första efter åtta raka nederlag. I natt föll man återigen tillbaka. Dallas Stars blev för mycket för de formsvaga “kungarna”.

– Lyssna, inget funkar för oss just nu. Vi kommer komma ut på andra sidan och vi kommer vara starkare när vi gör det, säger forwarden Trevor Lewis enligt NHL.com.

Matchen slutade 5–1 för hemmalaget efter att man tagit en 2–0-ledning i den första perioden och sedan, som så ofta, avslutat starkt i den tredje. Under sista 20 är man bäst i hela NHL med 64 fullträffar. Tre av dessa kom mot LA i nattens match, varav ett i numerärt underläge.

Kempe med ny poäng

I och med detta har Kings nu nio förluster under sina tio senaste matcher och säkerligen finns det de som ifrågasätter coachen, Todd McLellan.

Glädjeämnet från nattens match var målet. När Drew Doughty satte 1–2 i powerplay var Kings inte långt borta. I den andra perioden vann man dessutom skotten med 16–8. Vid målet noterades även Adrian Kempe för en assist. Detta efter två poänglösa matcher. Nu står han på 38 poäng (15 +23) på 41 spelade matcher.