Gislaved förlorade mot HA 74 Sävsjö
Montage
Matchrapport

HA 74 Sävsjö vann efter förlängning mot Gislaved

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Gislaved och gästande HA 74 Sävsjö i Hockeytvåan södra vår herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Melker Torstensson som gjorde det avgörande målet.

– Ingen bra inledning av matchen. Första perioden känns vi sega. Vi får ett bra momentum i andra och vi borde ha gjort något mål mer. Vi är spelförande i tredje också men är inte tillräckligt effektiva. I sudden får HA sitt läge och lyckas avgöra. Vi är inte nöjda med vår insats idag, kommenterade Gislaveds tränare Marcus Ittonen.

HA 74 Sävsjös tränare Martin Andersson tyckte till om matchen:

– Starkt att vända matchen och ta två poäng borta mot Gislaved! Visar på bra karaktär i laget och vi hittade våra roller på ett bra sätt idag.

Segern var HA 74 Sävsjös fjärde på de senaste fem matcherna.

HA 74 Sävsjö startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.06 slog Edvin Karlsson till på pass av Marcus Korutschka och Melker Torstensson. Efter 9.59 i andra perioden slog Wille Mårtensson till, framspelad av Markus Raita och kvitterade för Gislaved. Gislaved tog ledningen med 2-1 genom Adam Halvordsson efter 3.01 i tredje perioden.

Efter 5.58 av matchen kunde Pontus Lantz gjorde 2-2 för HA 74 Sävsjö. I förlängningen tog det 1.18 innan HA 74 Sävsjö också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Melker Torstensson, på pass av Edvin Karlsson och Marcus Korutschka.

Det här var Gislaveds andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HA 74 Sävsjös andra uddamålsseger.

HA 74 Sävsjös nya tabellposition är femte plats, medan Gislaved fortfarande leder serien, tre poäng före Jonstorp.

I nästa match, söndag 21 januari 16.00, har Gislaved Jonstorp borta i Jonstorps Ishall, medan HA 74 Sävsjö spelar hemma mot Stenungsund.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL