Valerij Nitjusjkin.
Foto: Bildbyrån
NHL

Valerij Nitjusjkin skriver in sig i NHLPA:s assistansprogram

ANNONS

Med sina 22 mål på 40 matcher har Valerij Nitjusjkin gjort succé i Colorado den här säsongen. Nu skriver Avalanches forward in sig i NHLPA:s assistansprogram.

Via ett inlägg på sociala medier meddelar NHL att Colorado Avalanches succéspelare Valerij Nitjusjkin har skrivit in sig i spelarfackets assistansprogram. Den ryske skarpskytten kommer nu att bli borta på obestämd tid för Colorado.

Orsaken till Nitjusjkins beslut är i nuläget inte officiellt.

“Jag har tagit beslutet att söka hjälp och gå in i spelarnas assistansprogram. Mitt mål är att jag ska ta itu med mina problem en gång för alla. Jag vill tacka min fru och min familj, mina vänner, Avalanches organisation och alla supportrar för deras förståelse och support. Jag ska göra allt jag kan för att göra mina lagkamrater sällskap på isen så snabbt som möjligt”, säger Nitjusjkin i ett uttalande på Avalanches sociala medier.

Hamnade i blåsväder förra säsongen

Den ryske forwarden har varit ett stort utropstecken i Colorado den här säsongen, där han producerat 22 mål på 40 matcher för Denver-laget. 

Tidigare under säsongen har lagkamraten Samuel Girard tagit hjälp av spelarfackets assistansprogram, då han brottats med ångestproblem och depression, vilket ledde till alkoholmissbruk. Backen återvände till Avalanche en dryg månad senare.

Valerij Nitjusjkin hamnade i blåsväder under förra säsongens Stanley Cup-slutspel, då en kraftigt berusad kvinna hittades på Colorado-spelarens hotellrum under slutspelsserien mot Seattle. Kvinnan var så pass illa åtgången att en av Avalanches lagläkare ansåg att hon behövde läkarvård, varpå hon fördes till sjukhus.

Avalanche stängde av forwarden från spel under slutspelet, men NHL valde att inte straffa honom med några vidare disciplinära åtgärder.
 


TV: Lucas Elvenes om tiden i HV71: "Mådde skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM