Sala HK vann mot Älta IF
Montage
Matchrapport

Segerraden förlängd för Sala – besegrade Älta

ANNONS

5-4 (1-1, 3-2, 1-1) blev resultatet när Sala och Älta möttes i Hallbyggarna Sala Arena på tisdagen. I och med detta har Sala tre raka segrar i HockeyTrean Alltrean östra, och efter den tuffa perioden är Sala nu i riktigt bra form.

– En riktig kämpainsats i kvällens match. Vi gick med kort med folk på grund av skador och verkligen kämpade oss till tre poäng. Det var inte något skönspel men en vinst är alltid en vinst. Stora segerorganisatörer var Kalle Sand och Simon Gunnarsson, kommenterade Salas lagledare Fredrik Brokmark efter matchen.

Första perioden var jämn. Sala inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Adam Landén efter 3.46, men Älta kvitterade genom Marcus Hultqvist efter 10.25. Sala var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Sala gjorde 5-3, på nytt genom Karl Sand efter 6.22 i tredje perioden.

Adrian Pettersson reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Älta.

Simon Gunnarsson gjorde ett mål för Sala och tre målgivande passningar, Adam Landén stod för ett mål och två assists och Karl Sand gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Erik Frendelius hade tre assists och Adrian Pettersson gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Älta.

Förlusten var Ältas andra uddamålsförlust.

Sala ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Älta ligger på fjärde plats.

Fredag 19 januari 19.15 spelar Sala borta mot Mälarö. Älta möter Gnesta borta i Gnesta Ishall torsdag 25 januari 19.30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL