Mariestad förlorade mot Bäcken
Montage
Matchrapport

Bäcken besegrade Mariestad med knapp marginal

ANNONS

Bäcken tog till slut hem segern mot Mariestad i matchen borta i Mariehus Arena på tisdagen. Matchen i J20 Region syd vår herr slutade 2-3 (1-0, 0-2, 1-1). Ville Bodin blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 10.46 in i tredje perioden.

– Bra första period, i andra perioden slarvar vi och gör inget av det vi kommer överens om. Vi etablerar oss i tredje perioden och rycker upp oss men pucken vill inte in i mål. Vi gör två godkända perioder och en katastrofal som gör att vi förlorar, kommenterade Mariestads assisterande tränare Mathias Mörk.

Det var andra raka segern för Bäcken, efter 8-4 mot Kungälv i premiären.

Mariestad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.12 slog Gilbert Persson till på pass av Philip Josefsson och William Sundberg. Efter 4.36 i andra perioden slog Ville Bodin till, på pass av Olle Widlund och Jakob Ekdal och kvitterade för Bäcken.

Ville Bodin gjorde dessutom 1-2 efter 17.47 framspelad av Gustav Krook och Hugo Kalinagil.

4.22 in i tredje perioden nätade Mariestads Gustav Flood på pass av Philip Josefsson och kvitterade för Mariestad.

10.46 in i perioden slog Ville Bodin till återigen framspelad av Olle Widlund och Jakob Ekdal och avgjorde matchen för Bäcken.

Ville Bodin gjorde tre mål för Bäcken.

I nästa match, lördag 20 januari, har Mariestad Kungälv borta i Oasen 15.40, medan Bäcken spelar hemma mot Västervik 14.00.

Den här artikeln handlar om: