HC Vita Hästen vann mot Olofström
J18 Region

Vita Hästen starkast i straffläggningen – vann hemma mot Olofström

Det var jämnt hela vägen när Vita Hästen mötte Olofström hemma i J18 Region syd fortsättning herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Vita Hästen var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0). Luiz Liljeblad blev hjälte i straffläggningen.

Olofströms tränare Johan Hellström om matchen:

– Det är väl en jämn match men tycker inte riktigt vi tar fullständigt kommando någon gång, en svängig match där vi bytte chanser med varandra. Vi behöver bli lite rakare och enklare till nästa match.

Vita Hästen tog därmed andra raka segern, efter 3-1 mot Malmö i premiären.

Första perioden var jämn. Vita Hästen inledde bäst och tog ledningen genom Isak Kolsbo efter 3.57, men Olofström kvitterade genom Oliver Nielsen. Och Olofström hann också ta ledningen, genom Leo Widén. Efter 11.03 i andra perioden slog Henri Dahl till, framspelad av Oliver Nielsen och Frederik Rundh och gjorde 1-3.

Vita Hästens Melvin Mörlin gjorde 2-3 efter 19.13.

Arvid Nilsson gjorde dessutom 3-3 efter 19.48 framspelad av Luiz Liljeblad.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I straffläggningen var det Vita Hästen som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Luiz Liljeblad för.

Vita Hästens Luiz Liljeblad stod för ett mål och två assists.

Torsdag 18 januari 19.00 spelar Vita Hästen borta mot Karlskrona. Olofström möter Troja/Ljungby J18 borta i Ljungby Arena söndag 21 januari 12.00.