Jonstorps IF Ishf förlorade mot HA 74 Sävsjö
Montage
Matchrapport

Straffar avgjorde när HA 74 Sävsjö vann mot Jonstorp

ANNONS

Jonstorp tog emot HA 74 Sävsjö hemma i en riktigt jämn match i Hockeytvåan södra vår herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde HA 74 Sävsjö avgöra till 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0). Alfons Larsson blev hjälte i straffläggningen.

– Vi är väldigt barskrapade spelarmässigt och ställer återigen upp med endast 11 seniorer. Vi gör en jättebra match och äger den i spel 5 mot 5. När de som har ansvar för spelarnas säkerhet tillåter överfall och destruktivitet helt ignorerar sitt uppdrag, så blir det tyvärr ett haveri till sistaperiod. En eloge till spelarna som gör allt de kan för att hålla matchen på en relativt städad nivå och anstränger sitt yttersta för att ta tre poäng, kommenterade Jonstorps tränare Johan Larmark.

HA 74 Sävsjös tränare Martin Andersson tyckte till om matchen:

– Svajiga 2 perioder där vi bestämde oss i tredje perioden! Där åkte vi skridskor och utmanade våra motståndare varje byte. Fick med oss utvisningar och fick utdelning! Skönt att få med 2 poäng men sett till tredje perioden skulle vi haft alla poängen.

Första perioden var jämn. HA 74 Sävsjö inledde bäst och tog ledningen genom Jonathan Jansson efter 16.47, men Jonstorp kvitterade genom Andreas Lundberg i slutet av perioden. I andra perioden var Jonstorp starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Adam Lundqvist och Anton Wester. HA 74 Sävsjö vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-1 till 3-4 i tredje perioden.

Fjärde perioden blev mållös.

I tabellen innebär det här att HA 74 Sävsjö nu ligger på fjärde plats. Jonstorp är på andra plats.

I nästa match möter Jonstorp Stenungsund borta och HA 74 Sävsjö möter Gislaved borta. Båda matcherna spelas onsdag 17 januari 19.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL