Örebros kräftgång fortsätter – överkörda av Frölunda

Örebros ras genom tabellen fortsätter. Under torsdagen blev laget överkörda i Göteborg – och förlorade med 5-0 mot Frölunda.

Det fortsätter att gå illa för Örebro. En vinst efter fulltid på de tio senaste är facit efter torsdagens debacle i Göteborg. Mot Frölunda hamnade närkingarna i en tuff sits direkt.

I den första perioden ryckte hemmalaget ifrån och gjorde 1-0 genom Malte Strömwall. Både tvåan och trean skulle sedan komma innan perioden var över. Det efter mål av Erik Borg och Filip Hasa.

– Vi blir väldigt små och får svårt att sätta stopp i spelet. Det är ett lag på banan. Vi kan inte bara lägga oss ner och dö. Vi har satt oss i en pissig situation, säger Örebros kapten Glenn Gustafsson till TV4 Play efter den första perioden.

Skottstatistiken visade också 17-3 i fördel för Frölunda.

Krossen fortsatte

Den andra perioden fortsatte sedan på samma sätt när Carl Klingberg satte 4-0 tidigt.

– Det är ett panikslaget Örebro, säger Niklas Wikegård i TV4 Play-studion.

Även om Örebro flyttade upp spelet något kom det aldrig något mål. Istället hade vi ställningen 4-0 inför den tredje perioden.

Där kom också 5-0-målet efter att Henrik Tömmernes hittade rätt.

Det blev också matchens sista mål och Örebro har nu alltså en seger efter fulltid på de tio senaste matcherna. Just nu ligger man då tre poäng framför HV71 som jagar på kvalplatsen.

TV: Vad händer med Elias Pettersson och Elias Lindholm?