Nyhet

Emil Martinsen Lilleberg med karriärens första NHL-poäng

Emil Martinsen Lilleberg gjorde sin första NHL-poäng i Tampa Bays 3-2-seger mot Los Angeles. Han blev den blott åttonde norrmannen någonsin att lyckas.

De senaste två säsongerna har Emil Martinsen Lilleberg tillbringat i Oskarshamn. Den här säsongen var tanken att norrmannen skulle spela i Växjö, men det blev i stället Tampa Bay sedan storklubben dykt upp och erbjudit backen ett kontrakt.

Häromdagen fick han NHL-debutera, och i natt slog Martinsen Lilleberg till med sin första poäng i ligan. Han assisterade Brandon Hagel till 2-2-målet i 3-2-segern, med knappt fem minuter kvar att spela.

Han blev därmed den åttonde norske spelaren i historien att göra poäng i NHL. Mats Zuccarello, Espen Knutsen, Patrick Thoresen, Andreas Martinsen, Ole-Kristian Tollefsen, Jonas Holös och Anders Myrvold är de övriga sju.

Martinsen Lilleberg är nu bara 601 poäng bakom Zuccarello, som toppar den norska poängligan med nästan 500 poängs marginal ned till tvåan.

Tampa Bay - Los Angeles 3-2 efter förlängning

Tampa Bay: Tyler Motte, Brandon Hagel, Nick Perbix

Los Angeles: Phillip Danault, Matt Roy

TV: Se matchens höjdpunkter

*****

Seattle Kraken är NHL:s kanske hetaste lag just nu. I natt tog de sin sjunde raka seger, och förlängde poängsviten till elva matcher, när Buffalo 5-2-besegrades.

Alexander Wennberg var en av hjältarna. Svensken gjorde det matchvinnande 3-2-målet, med det som var hans sjätte fullträff för säsongen.

André Burakovsky noterades för en assistpoäng.

Seattle - Buffalo 5-2

Seattle: Yanni Gourde, Vince Dunn, Alexander Wennberg, Jaden Schwartz, Matty Beniers

Buffalo: Jeff Skinner, Alex Tuch

*****

Matt Tkachuk hade stor show när Florida 5-1-besegrade St. Louis. Panthers superstjärna slog till tre gånger om i tredjeperioden, och ökade sin målskörd från åtta till elva mål inom loppet av 17 minuter.

Kevin Stenlund blev också målskytt. Han gav Panthers ledningen med 1-0 i den första perioden, och klev då upp på åtta fullträffar under säsongen.

Sam Reinhart, som finns med i hela NHL:s skytteligatopp, blev också målskytt. Han står på 29 (!) kassar under säsongen. Brayden Schenn gjorde St. Louis enda mål.