Melker Thelin lånas in av Färjestad.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Färjestad lånar Melker Thelin

ANNONS

Färjestad dras med fortsatta skadebekymmer på målvaktssidan. Därför väljer serieledaren denna vecka att låna in JVM-målvakten Melker Thelin från Björklöven.

Via ett inlägg på sina sociala medier meddelar Färjestad att man kommer att låna in Björklövens målvaktstalang Melker Thelin under veckans två matcher mot Växjö och Färjestad.

Färjestad har sedan tidigare både Carl Lindbom och Max Lagace på skadelistan, vilket gjort att Karlstadsklubben under de senaste tre matcherna lånat in AIK:s målvakt Tobias Normann.

Melker Thelin kommer närmast från spel i JVM-turneringen i Göteborg, där han agerade reservmålvakt till Hugo Hävelid i Juniorkronorna. 18-åringen fick spela två matcher i turneringen (mot Tyskland och Finland) och noterades för en räddningsprocent på 90,9 procent.

Spelat sex matcher i Hockeyallsvenskan denna säsong

I Hockeyallsvenskan har Thelin varit andravalet bakom Joona Voutilainen den här säsongen, då han spelat sex matcher för Björklöven och noterats för en räddningsprocent på 91,5 procent. Thelin har även spenderat fem matcher på lån i Hockeyettan-klubben Vännäs.

– Vi vill ge Melker chansen att testa på spel i SHL och han ansluter till vår bortaturné nästa vecka, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till Umeåklubbens hemsida.

Under gårdagen kom ett välkommet besked för Färjestad, då skadade Carl Lindbom var på is och tränade innan lagträningen. Det är ännu oklart om den Tre Kronor-meriterade målvakten kan komma till spel redan på torsdag.


TV: Filip Forsbergs snyggaste aktioner 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games