Július Hudáček.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
Spelarövergångar

Július Hudáček klar för Löwen Frankfurt – efter uppbrottet med Kladno

ANNONS

Július Hudáčeks kontrakt med Kladno bröts efter blott två dagar. 
Nu är den förre SHL-målvakten i stället klar för spel i tyska Löwen Frankfurt. 

Förra veckan blev Július Hudáčeks övergång till Rytíři Kladno en snackis inom hockey-Europa. 

Han presenterades av klubben, som ägs av legendaren Jaromír Jágr, på onsdagen men övergången möttes av stor kritik från flera håll i Tjeckien sedan Hudáček spelat i ryskägda KHL förra säsongen. En av dem som var kritisk mot beslutet att värva Hudáček var målvaktslegendaren Dominik Hasek som skrev på X (tidigare Twitter) att det är ett “olämpligt och dåligt” beslut av klubben. 

På fredagen, bara två dagar efter att han värvats, så meddelade Kladno att de bryter kontraktet med Hudáček och han hann aldrig spela för klubben.

Július Hudáček flyttar till Tyskland – efter svenskens rekommendation

Nu, tre dagar efter uppbrottet i Tjeckien, så har målvaktsprofilen hittat sin nya klubbadress. Han presenteras nämligen av Löwen Frankfurt i tyska DEL – efter att ha rekommenderats dit av en svensk. 

– Det gick väldigt snabbt från den första kontakten till att kontraktet skrevs på. Innan påskriften kunde jag prata med Maksim Matushkin (svenske succébacken som redan spelar i Frankfurt), som jag har spelat med tidigare. Han kunde ge mig en fantastisk bild av klubben, staden och fansen. Det gjorde mitt beslut lätt, säger den 35-årige slovaken på klubbens hemsida

Veteranen har tidigare i sin karriär spelat hockey i Slovakien, Sverige, Ryssland, Tjeckien, Lettland och Kazakstan och nu kan han även addera Tyskland till den listan. 

– Vi är mycket nöjda med att vi har lyckats attrahera en sådan erfaren målvakt som Július, som redan har bevisat sin klass internationellt många gånger. Vi är glada att denna möjlighet dök upp med kort varsel och att vi kunde ta vara på den. Så med Július har vi nu fyra målvakter i truppen, säger Frankfurts sportchef Franz-David Fritzmeier som nu också är huvudtränare sedan klubben sparkat tränaren Matti Tiilikainen tidigare under måndagen. 

Utsågs till SHL:s MVP 2015

Tidigare i sin karriär har Július Hudáček spelat fyra säsonger i SHL, en med Frölunda och tre med Örebro där han blev en stor publikfavorit. Han har även gjort en säsong i HockeyAllsvenksan med Södertälje. Under säsongen 2014/15 storspelade Hudáček för Örebro och hade 93 i räddningsprocent samt 1,91 GAA på 44 matcher och han fick därmed ta emot pris som SHL:s bästa målvakt samt utsågs till ligans MVP. 

Han spelade totalt 175 matcher i SHL och under sin karriär har målvakten också gjort 237 matcher i KHL samt spelat sju VM-turneringar för Slovakien, senast 2021.


TV: Flera svenskpoäng i Floridas kross

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games