Liliane Perreault.
SDHL

Liliane Perreault har fått en succéstart i Frölunda: “Vill hålla det uppe”

Liliane Perreault värvades till Frölunda precis efter nyår och har fått en kanonstart i SDHL.
Amerikanskan har gjort mål i båda sina första matcher – men Frölunda förlorade ändå i dagens match mot serieledande Luleå.
– Jag ville helt klart ha en bra start direkt här, säger Perreault till TV4.

Precis efter nyår meddelade Frölunda HC att de har gjort klart med amerikanska forwarden Liliane Perreault som närmast kommer från collegespel.

Perreault, som är storasyster till USA:s JVM-stjärna Gabe Perreault, fick en fin start i SDHL då hon blev målskytt direkt i debuten för Frölunda under lördagen i 1-2-förlusten mot MoDo.

Under söndagen väntade en ny tuff match för Frölunda då serieledande Luleå/MSSK stod för motståndet. Då klev Perreault fram igen. Hon inledde målskyttet i matchen efter fem minuter och passade sedan fram till Frölundas 2-1-mål i andra perioden.

Liliane Perreaults succéstart i Frölunda

I den tredje perioden sköt hon sedan sitt andra mål vilket innebar 4-4 i matchen.

– Jag ville helt klart ha en bra start direkt här. Det var en bra forecheck av mina kedjekamrater och pucken fanns där för mig och jag kunde utnyttja det. Det var skönt och jag har fått en bra start här, säger 23-åringen till TV4 i sändningen från matchen.

Hon har därmed gjort tre mål och fyra poäng på sina två första matcher i SDHL och snittar nu alltså två poäng per match under sin korta tid i Frölunda.

– Jag vill definitivt försöka hålla det uppe. Jag ska fortsätta jobba hårt och förhoppningsvis går det bra för laget. Jag vill fortsätta göra mål och hjälpa laget att vinna matcher, säger Liliane Perreault

Luleå vann efter övertid

Matchen då?

Frölunda ledde alltså med både 1-0 och 2-1 men Luleå lyfte sedan sitt spel och vände för att ta ledningen med 4-2 i andra perioden. Frölunda gav dock inte upp utan kämpade sig tillbaka till 4-4.

Göteborgslaget fick då med sig en poäng men fler blev det inte eftersom serieledarna kunde avgöra i förlängningen för att ta bonuspoängen. Luleå leder SDHL-tabellen på 60 poäng, sex poäng före tvåan MoDo, medan Frölunda ligger fyra på 44 poäng i sin debutsäsong i SDHL.

Frölunda – Luleå 4–5 OT (1-1,2-3,1-0,0-1)

Frölunda: Liliane Perreault 2, Andrea Dalen, Sofie Lundin.
Luleå: Viivi Vainikka 2, Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Jenni Hiirikoski.

TV: Pizzahistorien bakom Carl Klingberg och Anton Landers historiska vändning