Gnesta IK vann mot Sala HK
Montage
Hockeytrean

Klar seger för Gnesta – vann med 7-2 mot Sala

ANNONS

Gnesta tog en enkel seger mot Sala hemma i Gnesta Ishall i HockeyTrean Alltrean östra. Laget dominerade matchen, som slutade 7-2 (4-0, 2-2, 1-0).

Salas lagledare Fredrik Brokmark:

– Vi har ju inte fått någon bra start på Alltrean precis, och dagens match avgörs ju tyvärr redan i den första perioden som hemmalaget vinner med 4-0. Den andra två perioderna är klart jämnare vilket siffrorna också visade. Vi ska absolut inte skylla på att vi hade en kort bänk med nog märktes det att vi saknade 7-8 spelare i dag, vilket sliter oerhört på de som spelade dagens match. Nu är det bara att ladda om till tisdagens hemmamatch mot Trångsund.

Det var första segern för Gnesta, efter 5-7 mot Trångsund i premiären.

Gnesta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Jonas West-Dyrvik, ett mål av Emil Walldén och ett mål av Simon Eriksson. Sala reducerade dock till 4-1 genom Wiliam Ahlin tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen av perioden.

Gnesta ökade ledningen till 5-1 genom Niclas Sköld efter 6.47.

Sala gjorde 5-2 genom Simon Gunnarsson efter 11.50 av perioden.

Efter 16.08 ökade Gnesta på till 6-2 genom David Avdiakov. 12.55 in i tredje perioden slog Ola Gustavsson till på pass av Niclas Sköld och ökade ledningen för Gnesta. 7-2-målet blev matchens sista.

Emil Walldén gjorde ett mål för Gnesta och spelade dessutom fram till två mål.

Gnesta tar sig an Mälarö i nästa match borta tisdag 9 januari 19.15. Sala möter samma dag 19.00 Trångsund hemma.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL