Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Elias Petterssons succé – i nygamla kedjan: “Det var ett tag sedan”

ANNONS

Vancouver Canucks satte ihop stjärnkedjan för första gången sedan säsongen 2021/22. 
Det gav succé och Elias Pettersson ledde då vägen med två mål och en assist i nattens vinst. 

Elias Pettersson spelar allt som oftast som center i Vancouver Canucks men under säsongen 2021/22 fick han ofta gå ut på en kant och spelade i en toppkedja med J.T. Miller som center och Brock Boeser på den andra kanten. 

Under nattens bortamatch mot New Jersey Devils satte Vancouver ihop stjärnkedjan igen – vilket gav succé då trion låg bakom fem av målen i 6-4-vinsten.

Vancouver fick en drömstart på andra perioden och toppkedjan gjorde då tre mål inom loppet av fyra minuter. Elias Pettersson gjorde 1-0 via en styrning innan J.T. Miller slog in en retur för 2-0. Strax därefter spelade Pettersson över till Miller som sköt 3-0 på ett direktskott. 

I början av den tredje perioden var det dags igen för trion då Brock Boeser spelade fram till Pettersson som kom i ett fritt läge och kunde sätta vad som då betydde 5-2 till Canucks. Miller noterades därefter också för en assist till Vancouvers 6-4-mål i tom kasse.

Stjärnkedjan stod för åtta poäng

– Det var ett tag sedan. Vi får några byten tillsammans här och där men inget av målen var så märkvärdiga. Det handlar bara om att ta sig till målet och gjorde något av det. Vi hade folk som gick på kassen och öppnade upp och vi blev belönade för jobbet, säger Miller. 

När matchen var summerad hade kedjan gjort åtta poäng tillsammans. Elias Pettersson och J.T. Miller med 2+1 vardera medan Brock Boeser noterades för två assists. 

– Vi spelar bara hockey. Vi spelade såklart väldigt mycket ihop tidigare så nu handlar det bara om att jobba hårt, spela bra och lita på varandra, säger Pettersson själv. 

Vancouver Canucks leder nu Pacific Division med 53 poäng – två poäng bättre än regerande Stanley Cup-mästarna Vegas Golden Knights. Bara Winnipeg Jets, Boston Bruins och New York Rangers har varit bättre den här säsongen då alla tre är uppe på 54 poäng. 

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 4–6 (0-0,2-4,2-2)

New Jersey: Colin Miller 2 (2), Erik Haula (9), Nico Hischier (11). 
Vancouver: J.T. Miller 2 (18), Elias Pettersson 2 (17), Conor Garland (5), Dakota Joshua (10).


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games