HockeyAllsvenskan

Carl Lidö med ny stormatch för Djurgården – efter plötsliga tränarbytet

Djurgården tar sin tionde raka hemmaseger efter 4-1 hemma mot Västervik.
Carl Lidö stod då återigen för en stark match i målet samtidigt som lagkaptenen Marcus Krüger fick hoppa in i båset efter att tränaren Michael Holmqvist lämnat på grund av sjukdom.

Under söndagseftermiddagen spelades en match i HockeyAllsvenskan mellan Djurgården och nästjumbon Västervik där DIF jagade sin tionde raka trepoängare hemma på Hovet.

Så blev det också då Djurgården vann med 4-1 efter ännu en stark match av inlånade målvakten Carl Lidö.

Djurgården fick en drömstart i den första perioden och kunde gå upp till en klar ledning. Målskyttet inleddes efter sju minuter då DIF fick ett straffslag och stjärnan Linus Klasen klev fram och kyligt lyfte upp pucken bakom MoDo-lånet Pontus Eltonius i Västerviksmålet för 1-0.

Några minuter senare fick hemmalaget bra utdelning återigen då Anton Gradin gjorde 2-0 med sitt nionde mål för säsongen. Bara en halv minut senare kom även 3-0 då backen Axel Andersson hängde med upp och skickade in DIF:s tredje mål.

Linus Klasen irriterad – trots ledningen: “Kan köra över dem ännu mer”

Nästintill allting gick Djurgårdens väg under första perioden men Linus Klasen var ändå inte riktigt nöjd.

– Det var helt okej men vi har bud på några till. Jag vet inte vad jag tänkte på straffen. Jag har så många varianter så jag vet inte själv vad jag gör, det gör mig oförutsägbar i alla spelformer. Vi kan göra allting bättre och köra över dem ännu mer, säger Klasen.

Samtidigt var veteranen också irriterad och riktade sin frustration mot domarna.

– Vi ska inte froda de dåliga hockeyspelarna i både SHL och Allsvenskan att man kan göra vad man vill. Ta utvisningar, det spelar ingen roll om det står 3-0 på tavlan. Fortsätt att ta utvisningar och döm som man ska göra. Jag tycker att det är frustrerande när man är en sådan bra spelare och får skit på sig men inte får med sig utvisningar bara för att det står 3-0 på tavlan.

Tvingades till tränarbyte – mitt under matchen

I den andra perioden lyfte Västervik upp sitt spel medan Djurgården blev passiva vilket ledde till att bortalaget kunde ta över mer och mer.

Carl Lidö, som är inlånad från Tyresö/Hanviken i Hockeyettan, fick förtroendet i Djurgårdsmålet igen efter att ha hållit nollan i sin allsvenska debut i fredags. Den här gången blev det dock ingen ny nolla för 20-åringen då Robin Carlsson snappade upp sin egen retur och skickade in reduceringen för att spräcka Lidös nolla efter drygt 87 minuters spel.

Västervik satte mer press ner mot DIF-målet men då stod Lidö pall som återigen gjorde en bra insats mellan stolparna. Smålänningarna vann skotten med 13-5 i mittperioden men Djurgården behöll sin 3-1-ledning.

Djurgården hade också tappat sin huvudtränare Michael Holmqvist under matchen då han lämnade och klev av då han kände sig krasslig. I stället fanns lagkaptenen Marcus Krüger i båset för att stötta upp Patrik Andersson under resterande del av matchen.

Carl Lidö storspelade igen för Djurgården

I den tredje perioden blev det lite mer avvaktande spel men Västervik var ändå hetare och mer på jakt efter ett mål. Lidö fortsatte dock att göra en stark insats i målet och såg till att Djurgården kunde vinna matchen med 4-1 sedan Linus Klasen också gjort mål i tom kasse.

Carl Lidö räddade alla 28 skott i 3-0-vinsten mot Nybro senast och i dag räddade han 29 av 30 skott i vinsten. Den 20-årige målvakten har med andra ord räddat 57 av 58 skott på sina två första matcher i HockeyAllsvenskan.

Djurgården förlänger därmed sin segersvit hemma på Hovet till tio matcher. De har enbart tagit trepoängare hemma sedan tränarbytet i början på säsongen och DIF har inte förlorat på Hovet sedan tredje november då Johan Garpenlöv fortsatt var tränare. Djurgården går nu upp som ny tvåa i tabellen.

Djurgården – Västervik 4–1 (3-0,0-1,1-0)

Djurgården: Linus Klasen 2, Anton Gradin, Axel Andersson.
Västervik: Robin Carlsson.

TV: Pizzahistorien bakom Carl Klingberg och Anton Landers historiska vändning