Foto: Bildbyrån
Junior-VM

Frank Nazar: "Hoppas inte de skickade ut honom för det där"

ANNONS

Inför turneringen var det Frank Nazar som sänkte Jakob Norén. Ikväll såg Nazar hur det återigen blev irriterat efter en amerikansk tackling.
– Det är helt klart något som ger momentum, säger han.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Rivaliteten mellan Sverige och USA har hållit i sig i två år. I finalen för U18-landslag 2022 vann Sverige mot USA i finalen, och i samma turnering året därpå vann USA mot Sverige i finalen. Sen kastades det ny bensin på elden när Frank Nazar sänkte Jakob Norén i träningsmatchen inför turneringen - vilket gjorde att Norén missade mästerskapet.

Ikväll var det återigen irriterat mellan nationerna. Först efter en tackling från Rutger McGroartyFelix Unger Sörum - och sen efter ett jättebråk på slutet  där bland annat Anton Johansson och Noah Östlund var inblandade.

– Det är ingen hatrivalitet, men de tog guldmedaljen från oss i U18-VM - och nu ville vi ta den från dem, säger Frank Nazar efter finalen.
– Det var underbart att tysta publiken. Jag är van att spela inför den här färgen i Michigan så det var underbart att spela här. Vi visste att vi skulle behöva skapa vår egen energi och att publiken skulle vara högljudda.

“Försökte inte skada honom”

Nazar säger också att han inte menade att skada Jakob Norén, som missade JVM men som ikväll gjorde comeback för Mora.
– Jag försökte inte skada honom, så jag hoppas han är okej. Men den tacklingen var helt klart något som gav momentum och energi.

Mot slutet av matchen fick vi se ett par slagsmål, där bland annat backen Anton Johansson var inblandad. Det var hans första byte i matchen.
– Var det hans första byte? Jag hoppas inte de skickade ut honom för att göra det där, reagerar Nazar.

Märkte ni att det blev mer och mer irriterat under matchens gång?
– Ja, helt klart. Halvvägs in i andra perioden blev det mer tacklingar och de (Sverige) blev mer desperata. Men vi slog tillbaka.
– Man blir het när man förlorar. Men det är bara sånt som händer. Det händer i hockey. 


 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL