Strömsbro vann mot Surahammar

Strömsbro vände underläge till seger

Strömsbro hade problem och låg under med 3-4 efter två perioder i matchen i Vårettan norra herr mot Surahammar i Testebo Arena. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 6-4 för hemmalaget Strömsbro.

– Vi startar matchen lite knackigt, men kommer in i det mer och mer och vinner rättvist i slutändan. Viktigt att vi tar en vinst så vi får med oss lite självförtroende i laget igen, kommenterade Strömsbros sportchef Johan Wennberg.

Det var första segern för Strömsbro, efter 4-7 mot Borlänge i premiären.

Första perioden var jämn. Strömsbro inledde bäst och tog ledningen genom Tim Alverhag efter 10.54, men Surahammar kvitterade genom Adam Karlsson. Och Surahammar hann också ta ledningen, genom William Otter. Efter 1.19 i andra perioden nätade Mikael Hansson, framspelad av Owen Sobchak och Emil Lindgren och kvitterade för Strömsbro.

Surahammars Filip Jakobsson gjorde 2-3 efter 3.00.

Adam Karlsson gjorde dessutom 2-4 efter 7.43 framspelad av Ludwig Månegarm och Christofer Udd.

Strömsbros Theo Widén-Schade gjorde 3-4 efter 18.00 på pass av Emil Lindgren.

Strömsbro vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-4 till 6-4 i tredje perioden. 5-4-målet kom med bara 03.34 kvar att spela. Och med 8 kvar kom också 6-4.

Nästa motstånd för Strömsbro är Falu IF. Lagen möts fredag 5 januari 19.00 i Lugnets Ishall. Surahammar tar sig an Clemensnäs borta lördag 6 januari 16.00.