Anton Frondell får göra allsvensk debut.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån & Martin Jansson
HockeyAllsvenskan

Anton Frondell får debutera för Djurgården i HockeyAllsvenskan

ANNONS

Anton Frondell är bara 16 år gammal och ses redan som en stortalang. 
Nu får forwarden född 2007 debutera i HockeyAllsvenskan då han tar plats i Djurgårdens trupp inför kvällens derby mot Södertälje. 

Djurgården saknar sin skadade lagkapten Marcus Krüger, avstängde Albin Grewe samt Zach Magwood som har lämnat klubben. De missar alltså tre forwards till kvällens 08-derby mot Södertälje och det gör att DIF tvingas agera för att få ihop en fullständig trupp.

Då lyfts 16-årige stortalangen Anton Frondell upp till A-laget och får debutera i HockeyAllsvenskan under kvällens match mot SSK. Frondell är född 2007 och blir yngst i HockeyAllsvenskan den här säsongen då han är en månad yngre än Filip Ekberg som har spelat för Almtuna. Han tar plats som 13:e forward till att börja med. 

Rankas tvåa inför NHL-draften 2025

Anton Frondell har gjort succé i J20 Nationell som 16-åring med hela 14 mål och 31 poäng på 21 matcher den här säsongen trots att han spelar mot spelare som är ett, två eller tre år äldre än honom. Frondell har också redan tagit en plats i Småkronorna trots att han är ett år yngre än de övriga spelarna i truppen. Han har då gjort nio poäng på sju matcher för Småkronorna under säsongen. 

Frondell ses därför redan som en av de största talangerna inför NHL-draften 2025 då TSN:s draftguru nyligen rankade honom som tvåa i 2025 års NHL-draft. 

Förutom Frondell så tar även juniorerna Linus Eriksson, Melvin Wersäll och Arvid Bergström plats i Djurgårdens lag till kvällens match. 

Södertälje å sin sida saknar tre spelare i kvällens 08-derby då Linus Videll och Jacob Dahlström är sjuka medan Veeti Vainio är skadad.


TV: 07:ans galna succé: "Historiskt är han ganska unik"

Den här artikeln handlar om: