Konstantin Komarek låg bakom allt.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Matchrapport

Segersviten fortsätter för Västerås efter vinst mot Kalmar

ANNONS

På onsdagen kom fjärde raka segern i Hockeyallsvenskan för Västerås. Det blev 4-2 (2-1, 2-1, 0-0) borta mot Kalmar. Det innebär att Kalmar åkte på fjärde raka förlusten.

– Vi är inte tillräckligt bra från början, blir nertryckta och hamnar direkt i underläge. Vi spelar upp oss rejält, kommer ikapp. Tyvärr blir det några viktiga skeden i matchen därefter som vi inte får med oss. Ger ett piggt försök i 3:e utan att lyckas komma ikapp. Summa summarum vårdade vi inte pucken tillräckligt väl för att ge oss själva chansen att göra en än bättre prestation tillsammans, tyckte Kalmars tränare Viktor Tuurala, efter matchen.

Vinsten mot Kalmar innebär att Västerås har sju segrar i rad på bortaplan.

Västerås startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Markus Oden och Konstantin Komarek innan Kalmar svarade och gjorde 2-1 genom Shawn Boudrias. Efter 5.37 i andra perioden slog Shawn Boudrias till på nytt, på pass av Kim Strömberg och Theoklis Theocharidis och kvitterade för Kalmar.

Västerås Erik Flood gjorde 2-3 efter 6.19 framspelad av Konstantin Komarek och Kyle Topping.

Ludvig Östman gjorde dessutom 2-4 efter 12.27 på pass av Konstantin Komarek.

I tredje perioden höll Västerås i sin 4-2-ledning och vann.

Konstantin Komarek gjorde ett mål för Västerås och spelade fram till tre mål och Erik Flood stod för tre poäng, varav ett mål.

Resultatet innebär att Kalmar ligger kvar på nionde plats och Västerås på sjunde plats i tabellen.

I nästa match, fredag 29 december 19.00, har Kalmar Bik Karlskoga borta i Nobelhallen, medan Västerås spelar hemma mot AIK.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL