Carl Klingberg fick matchstraff i Frölundas förlust.
Spengler Cup

Matchstraff, skada och storförlust – mardrömsstart för Frölunda i Spengler Cup

Frölunda fick en mardrömsstart på äventyret i klassiska turneringen Spengler Cup.
Carl Klingberg fick matchstraff och Noah Hasa klev av med en skada när Frölunda förlorade med 4-0 mot Kanada i premiären.

Det blev ingen rolig start på Spengler Cup för Frölunda under den sena annandagskvällen. Premiärmatchen mot Kanada blev händelserik – men tuff för Frölundas del.

Redan efter åtta minuters spel tappade Frölunda en av sina tongivande spelare då Carl Klingberg fick matchstraff för boarding. Kanada – som har Brynäsbacken Jordie Benn som lagkapten – lyckades dock inte göra mål i powerplay.

I slutet av första perioden rasslade det dock till i nätet bakom Frans Tuohimaa i Frölundakassen. Ty Smith gav Kanada ledningen, på assist från tidigare Leksandsspelaren John Quenneville, och strax efteråt förlorade Frölunda ytterligare en spelare då Noah Hasa klev av med en skada. Jonathan Hazen satte sedan 2-0 till Kanada innan periodens slut.

Förre NHL-målvakten nollade Frölunda

I den andra perioden drog Kanada ifrån till 4-0 efter ett powerplay-mål av Corban Knight och senare blev Jonathan Hazen tvåmålsskytt. Hazen ledde Kanada tillsammans med Ty Smith då duon noterades för tre poäng vardera i 4-0-vinsten.

Frölunda sköt 30 skott i matchen men lyckades inte få hål på den tidigare NHL-målvakten Aaron Dell som vaktade kassen för Kanada och höll nollan.

– Vi kommer inte upp i vår standard. Vi har hyfsad kontroll första 15 men sedan blir vi lite lösa. Det är ingen bra match av oss. Det är för dåligt, säger Frölundabacken Tom Nilsson i en intervju på klubbens hemsida efter förlusten.

Frölunda får nu ladda om till nästa match i Spengler Cup som spelas redan under onsdagskvällen då värdlaget HC Davos står för motståndet.

Frölunda – Kanada 0–4 (0-2,0-2,0-0)