Nyhet

Västervik tar in Pontus Eltonius - bryter med Cody Porter

ANNONS

Västervik fortsätter agera på målvaktssidan. Nu har de gjort klart med ett lån av MoDos Pontus Eltonius.
– Vi har haft ett bra samtal med MoDo och Pontus om att hitta en lösning mellan parterna. Nu har vi kommit överens om att få låna Pontus och det känns jättebra, säger Västerviks Sportchef Victor Öhman.

Tidigare under säsongen värvade Västervik Cody Porter. I samma veva bröt de med Emil Zetterquist. Nu agerar klubben på målvaktssidan - igen.

Den här gången lånar de in Pontus Eltonius. I slutet av den förra veckan meddelade MoDo att man valt att kalla hem Eltonius från norska Frisk Asker, dit han tidigare varit utlånad, för att se över alternativen för sin målvakt.

Nu blir det alltså spel i Västervik.

— Pontus är en atletisk målvakt som läser spelet bra. Hans styrkor sitter i hans skridskoåkning och hans sätt att läsa av spelet. Det ska bli kul att börja jobba ihop efter jul, säger målvaktstränaren Gabriel Remelin.

I samma veva meddelar det allsvenska bottenlaget att de bryter med Cody Porter. Han spelade fyra matcher och förlorade samtliga.

— Vi hade en möjlighet i kontraktet att gå skilda vägar med Cody, och vi utnyttjar nu den möjligheten. Anledningen till det är att Cody, sedan första veckan han kom hit, har dragits med en skada, och vi vet inte riktigt när det kommer att bli bra. I det läge vi befinner oss i har vi dessvärre inte tid att vänta utan har valt ett annat alternativ.


TV: Snarkar han mest i Juniorkronorna? 

Den här artikeln handlar om: