Ryck i sista perioden avgjorde för Växjö hemma mot Rögle

En jämn match mellan hemmalaget Växjö och gästande Rögle avgjordes först i tredje perioden. Där var Växjö starkare och vann matchen i SHL med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Eric Martinsson stod för Växjös avgörande mål 14.12 in i tredje perioden.

Segern var Växjös fjärde på de senaste fem matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 2.04 i andra perioden gjorde Växjö 1-0 genom Joachim Blichfeld.

Rögle kvitterade till 1-1 genom Linus Sjödin efter 10.40 av perioden. 14.12 in i tredje perioden nätade Växjös Eric Martinsson framspelad av Filip Eriksson och Emil Sylvegård och avgjorde matchen för Växjö.

Det här var Växjös sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Rögles sjätte uddamålsförlust.

För Rögle gör resultatet att man nu ligger på tolfte plats i tabellen, medan Växjö är på andra plats.

Växjö tar sig an HV 71 i nästa match borta lördag 30 december 18.00. Rögle möter Oskarshamn hemma torsdag 28 december 19.00.