Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Philip Broberg kan användas för att bli av med Jack Campbell

ANNONS

Edmonton vill bli av med målvakten Jack Campbell. Samtidigt vill Philip Broberg lämna – och nu kan svensken användas som en bricka för att Oilers ska bli av med Campbell.

Philip Broberg vill lämna Edmonton och har skickats ner till AHL. Klubben jobbar på en trejd där många spekulerar i vad utbytet skulle kunna vara. Men nu kommer uppgifter om att det kanske kan bli en något annorlunda trejd.

Där ett lag som vill ha den talangfulle backen får “betala” genom att även ta Jack Campbell från Edmonton. Målvakten sitter på en lönetaksträff på fem miljoner dollar per säsong och är just nu i AHL efter en allt annat än bra säsong. Kontraktet sträcker sig till säsongen 2027 och det är därför inte så konstigt att Edmonton blir allt mer desperata att göra sig av med honom.

Men med ett sådant kontrakt är det inte lätt att hitta något lag som man kan dumpa honom hos.

Får mycket istid i AHL

Och det är alltså här som Philip Broberg kommer in i bilden.

– Här är twisten. Kanske är det inte bara Philip Broberg mot en resurs som kommer till Edmonton Oilers. Kanske är Broberg betet så att de också kan flytta Jack Campbell och frigöra lönetaks-utrymme. Så, Broberg är råvaran och det ser ut som att den råvaran växer varenda dag, säger insidern Darren Dreger i Insider Trading.

Svensken har nu gjort fyra poäng på åtta matcher i AHL under hösten och spelar allt som oftast över 25 minuter per match.


TV: Rasmus Dahlin om sitt nya jättekontrakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM