Noel Fransén målskytt direkt i SHL-debuten: “Helt magiskt”

I kväll fick Noel Fransén göra sin SHL-debut för Färjestad.
Då firade den 18-årige backen genom att också sätta sitt första SHL-mål.
– Det var sjukt kul, det har varit en dröm hela tiden, säger Fransén till TV4.

Efter att Jonathan Andersson lämnat ett sent återbud till kvällens match så fick Noel Fransén kliva in som sjundeback i sin SHL-debut i kvällens match mellan Färjestad och MoDo.

Den 18-årige backen tackade då för förtroendet och levererade direkt genom att skjuta sitt första SHL-mål direkt i debuten.

Vid ställningen 6-2 till Färjestad så hängde Fransén med upp i anfallet och sköt ett direktskott efter passning av Magnus Nygren. Fransén skickade då på ett direktskott från blålinjen som gick hela vägen in bakom MoDos målvakt Olle Eriksson Ek och 18-åringen fick därmed jubla för sin första fullträff som senior.

– Det var sjukt kul, det har varit en dröm hela tiden så det var kul. Det är helt magiskt. Jag tycker att det gick bra, jag försökte spela enkelt och göra det jobbet, säger Fransén till TV4 efteråt och fortsätter:
– Det var en bra passning av Nygren där, bra skymning och målvakten satte sig lite tidigt så att den kunde gå in. Pucken kommer jag spara någonstans.

Noel Fransén har gjort succé i Färjestad J20-lag den här säsongen. Han har nämligen gjort 15 mål och 30 poäng på 30 matcher – som försvarare – vilket gör att han leder både skytteligan och poängligan för backar i J20 Nationell.

Färjestad vann stort – drygar ut sin serieledning

Matchen då?

MoDo tog ledningen tidigt men sedan stod Färjestad för en stark vändning i första perioden genom att göra tre mål inom loppet av 94 sekunder för att leda med 3-1. I den andra perioden kunde Färjestad fortsätta sitt fina spel och gå upp till en 5-2-ledning.

I tredje perioden handlade det mestadels om att spela av matchen och Färjestad vann med 7-3 sedan David Tomášek och Linus Johansson gjort två mål vardera.

FBK drygar då ut sin serieledning i SHL inför jul eftersom tvåan Växjö bara fick med sig en poäng från kvällens match.

Färjestad – MoDo 7–3 (3-1,2-1,2-0)

Färjestad: David Tomasek 2, Linus Johansson 2, Joakim Nygård, Joel Kellman, Noel Fransén.
MoDo: Josh Dickinson, Sampo Ranta, Theodor Niederbach.

TV: Rasmus Dahlins tre snyggaste mål 2023/24