Nicklas Lasu visades ut.

Matchstraff för Nicklas Lasu – efter tackling på Oskar Nilsson

Frölundas Nicklas Lasu har fått matchstraff i kvällens match mot Skellefteå.
Det efter en charging på Skellefteåbacken Oskar Nilsson.

Frölunda hade tagit ledningen med 2-0 i första perioden av kvällens match mot Skellefteå

Men sedan fick göteborgarna en tuff start på den andra perioden. Redan efter 26 sekunder visades nämligen trotjänaren Nicklas Lasu ut för en charging på Skellefteåbacken Oskar Nilsson

Domarna videogranskade situationen och kom fram till att Lasu skulle få ett matchstraff och han fick därmed lämna isen för en tidig dusch.

– Lasu kliver dit men kliver ändå inte dit och hamnar vid sidan. Han (Nilsson) får en törn i ansiktet, men det ser inte ut som att det är medvetet från Lasus sida men Nilsson får sig en kyss där, säger Patrik Westberg i TV4:s sändning och fortsätter:
– Jag kan tänka mig att det råder delade meningar om det där. Den är inte enkel.

Kostsamt matchstraff för Frölunda

När Skellefteå fick chansen i ett fem minuter långt powerplay så utnyttjade de det också. Filip Sandberg reducerade till 2-1 och bara 38 sekunder senare kom också 2-2 av Dylan Sikura och Lasus matchstraff blev alltså kostsamt.

Frölunda kunde dock återta ledningen efter ett mål av Pontus Johansson strax efter att utvisningen löpt ut.

Skellefteå fick däremot chansen i powerplay igen senare i mittperioden och kunde då kvittera igen då Linus Lindström satte 3-3.

Det blev inga mål i tredje perioden men Frölunda kunde sedan vinna matchen med 4-3 efter förlängning sedan Henrik Tömmernes avgjort med sitt andra mål i matchen.

Frölunda – Skellefteå 4–3 OT (2-0,1-3,0-0,1-0)

Frölunda: Henrik Tömmernes 2, Christian Folin, Pontus Johansson.
Skellefteå: Filip Sandberg, Dylan Sikura, Linus Lindström.

TV: Linus Omark om drömbudet från Växjö