Se fullträffen i videospelaren ovan.

Elias Pettersson målskytt när Vancouver Canucks förlänger sviten

Vancouver Canucks tar poäng för sjätte matchen i rad efter 4-3-segern borta mot Chicago Blackhawks.
Elias Pettersson sköt då ett av målen och klättrar upp på åttonde plats i NHL:s poängliga.

Det fortsätter gå vägen för Vancouver Canucks

De stod inte för en av sina starkaste insatser under lördagskvällen då de ställdes mot Chicago Blackhawks borta – men de Canucks lyckades ändå komma undan med vinsten.

Chicago tog ledningen i matchen men i slutet av den första perioden kvitterade Vancouver då ingen mindre än Elias Pettersson höll sig framme. Han fick en passning rakt över centrallinjen från J.T. Miller och svenske stjärnan kunde då skjuta in 1-1-målet i ett nästintill tomt mål.

Blackhawks tog ledningen igen i mittperioden men sedan lyfte Canucks och sköt tre raka mål för att säkra vinsten. En av målskyttarna var Brock Boeser som därmed satte sitt 23:e mål för säsongen och Boeser ligger därmed i delad skytteligaledning med Auston Matthews

Vancouver vann till slut matchen med 4-3 och de har därmed tagit poäng i sex raka matcher.

– Vi gillade inte hur vi spelade i första perioden men sedan lyfte vi i andra perioden och svarade upp bra. Vi pratade om att hålla i puckarna, åka skridskor och vinna dueller. Vi var lite sömniga i första perioden men hur vi spelade i andra perioden hjälpte oss att vinna matchen, säger Vancouvers tränare Rick Tocchet efter vinsten.

Elias Pettersson klättrar i poängligan

Även om det blev förlust för Chicago så var det en speciell match för Connor Bedard. Han är född och uppvuxen i Vancouver och höll även på Canucks under hela sin uppväxt. Nu ställdes han mot sitt favoritlag och noterades då för två assist i nederlaget.

– Det var fantastiskt. Jag pratade med mina föräldrar på morgonen innan matchen och det är ganska sjukt att tänka på det. För inte så länge sedan var jag en stor supporter till Canucks. Det är coolt och jag är tacksam för att jag får spela i NHL och kunna möta Vancouver. Det är speciellt för mig, säger Bedard efteråt.

Målet i matchen gör att Elias Pettersson nu är uppe på tolv mål och 39 poäng på 32 matcher den här säsongen. Han klättrar då upp till åttonde plats i NHL:s poängliga. Han är dock tvåa bland svenskarna, en poäng bakom William Nylander. Pettersson har också en bra bit från de allra främsta i ligan då Nikita Kutjerov just nu leder poängligan med 52 poäng på 31 matcher.

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 3–4 (1-1,1-3,1-0)

Chicago: Nick Foligno 2 (6), Cole Guttman (2).
Vancouver: Elias Pettersson (12), Dakota Joshua (7), Brock Boeser (23), Ilja Mikhejev (10).